Színezd újra 2.0

 2014.11.28. 19:25

Ceruzacsonkokból korábban készítettem már ezt-azt, de a technika valahogy nem volt az igazi, nem is voltam egészen elégedett az eredménnyel - meg aztán maradt még egy halom fecni-ceruzám, ami újrahasznosításért kiáltott.
A legegyszerűbb egymás mellé ragasztós verzióval kezdtem, és rá kellett jönnöm, hogy a ragasztópisztoly alkalmatlan ehhez a műfajhoz. Továbbá arra is, hogy kevés a csonkokat egymáshoz ragasztani, feltétlenül szükség van valami alapra.

cerkas.jpg

 

SAM_0991.JPG


Így a további szín- és formakísérletek színtelenre száradó folyékony ragasztó, filcalap és ékszerdrót felhasználásával születtek.

 

SAM_0992.JPG

SAM_0994.JPG

SAM_0989.JPG

 

A módszer bevált, belendültem. Gondoltam, kombinálom a cerkákat szeletekre vágott fügeággal. Így lett ez az esőfelhős izé.

 

SAM_0990.JPG

 

Fiam eddig szótlanul figyelte az eseményeket, de ezen a ponton bekapcsolódott. A következő lokálpatrióta kreáció teljes egészében az ő ötlete, és bár a kivitelezésemmel nem volt maradéktalanul megelégedve, azért megdicsért. (Azt hiszem, az ötéves fiam kreativitásban már simán lemos a pályáról.)

 

SAM_0987.JPG

 

Ezután következett Smaragdváros, szintén Marci ötlete alapján.

 

SAM_0985.JPG

 

 

Kétségkívül lendületet adtak az elképzelései - ne tapadjunk hát meg a szín-forma kísérleteknél! Így született a jelnyelvi medál, jelentése: szeretlek. (Marcival mindig így búcsúzunk reggel az oviban.) De rendben, lehet metálvilla is.

 

SAM_0988.JPG

 

Utána szerettem volna valami szettet is készíteni - nyaklánc, fülbevaló -, meg piszkált a napraforgó gondolata is, ez nekem egy fontos növény. Végül napraforgóból egyelőre csak medál lett, viszont piros verziója kiegészült fülbevalóval is - kimondottan egy ruha és egy táska mellé készült kiegészítőnek.

 

 SAM_0983.JPG

 

SAM_0982.JPG

 

Folyt. minden valószínűség szerint köv.

Címkék: újrahasznosítás ékszer nyaklánc recycling fülbevaló ceruzacsonk

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelle.blog.hu/api/trackback/id/tr556907685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása